Kardemoni rahvas ja linnapea

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ervin Tamberg
Ervin Tamberg Foto: Kristi Markov

2003. aasta 29. septembri varahommikul ilmus Mõisaküla linnavalitsuse ukse ette väike hall auto, mille juhiistmel konutas silmanähtavalt pahur punases tuulejopes naine. Sõiduki kapotil püüdis möödujate pilke silt «NÄLJASTREIK»

See polnud nali ega performance. Kohalike seas otseütlejana tuntud Juta Meriväljal oli tõsi taga ja hing täis. Ta oli asunud teoks tegema paar päeva varem raele läkitatud lubadust alustada avalikku näljastreiki, kui ei tühistata otsust vallandada Ervin Tamberg, tema elukaaslane, purjutamise pärast kohaliku linnahoolduse juhi kohalt. Sama soojaga pani naine toonasele linnapeale Aule Kikasele ja abilinnapeale Peep Lällile süüks korruptsiooni, inimeste tagakiusamist ja linnarahva huvide eiramist.

Juba 13 tundi hiljem otsustas Merivälja koju sooja toidu peale naasta. Tema enda sõnul osutus edasine streikimine ohtlikuks, sest üks Lälli purjus sõber olla ähvardanud ta sealsamas keskväljakul koos masinaga põlema panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles