Pühapäev toob kontserdi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kammerkoor Collegium Musicale esitab muusikasse kirjutatud evangeeliumi. See on lugu meie kõikide lunastusest ja andeksandmisest.
Kammerkoor Collegium Musicale esitab muusikasse kirjutatud evangeeliumi. See on lugu meie kõikide lunastusest ja andeksandmisest. Foto: Kristel Üksvärav

Kontserdisari «Kirikupühad Maarjamaal» toob homme Viljandi Pauluse kirikusse kannatusaja kauneima suurvormi, Johann Sebastian Bachi «Johannese passiooni». Kontsert on osa Eesti Vabariigi tähtpäeva-aastale eelnevast juubeliaastast «Reformatsioon 500».

Kontserdi korraldaja, agentuuri Corelli Music eestvedaja Mail Sildose sõnul mõjub barokkmuusika inimesele ääretult positiivselt, ehkki pole lihtne selgitada, miks see nii on. «Ju mingid sagedused puudutavad hinge kuidagi eriliselt. Enne ülestõusmispüha on 40-päevane paast, mille käigus puhastatakse oma keha, aga see on ka mõtisklemise, endasse vaatamise ja andestamise aeg. «Johannese passioon», mis on kirjutatud vaikse nädala temaatikale, võtabki selle kõik kokku,» rääkis Sildos.

Pole teada, et Viljandis oleks varem Bachi «Johannese passiooni» esitatud, Pauluse kiriku kontsert palmipuudepühal, 9. aprillil kell 16 on seetõttu väga eriline. Oktoobris 1866 pühitsetud ja hiljuti 150. aastapäeva tähistanud Viljandi Pauluse kirik on ehitatud Eesti kogudusele ning sai maarahva enda kirikuna omalaadseks rahvusliku ärkamise ja vaimsuse sümboliks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles