100 teraviljapeenrast 16 tuleb Viljandimaale

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänu algatusele tunneb noor põlvkond loodetavasti tulevikus ära talinisupõllu.
Tänu algatusele tunneb noor põlvkond loodetavasti tulevikus ära talinisupõllu. Foto: Elmo Riig

Endise agronoomi ja ajakirjaniku Heino Laiapea eestvõttel kutsuti huvilisi rajama tänavu kevadel kõikjale 100 teravilja- ja kaunviljapeenart, et tutvustada Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamiseks viljade eri liike ja siin aretatud sorte.

Üleskutsele reageeriti mitmel pool, kõige tormilisemalt Viljandimaal. Siin on 16 osalejat, teiste hulgas Viljandi Oja kool, Suure-Jaani kool, Vastemõisa lasteaed ja Karksi-Nuia lasteaed. Viljandi vallast on viis ning Suure-Jaani ja Karksi vallast neli osalejat. Karksi-Nuia keskasulas külvatakse seemned Laiapea teada eri kohtadesse, et neid näeks võimalikult palju inimesi.

Peale Viljandi võib suvel teraviljapeenraid näha kuues Eesti linnas: Tallinnas, Tartus, Jõhvis, Rakveres, Elvas ja Türil. Rajajate hulgas on 12 lasteaeda, 13 kooli ja kuus muuseumi. Ülejäänud on pered ja talud ning üksikud inimesed või ettevõtted.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles