Libapolitseinikud asusid taas tegutsema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Lõuna prefektuur sai esmaspäeval mitu teadet, et politseinikena esinenud kelmid üritasid Tartus ja Peipsi-äärses Kallastes elanikelt raha välja petta.

Politsei pressiesindaja sõnul on petuskeem endine. Vene keelt kõnelev helistaja valetab end olevat politseist ja teatab, et inimese lähedasega on juhtunud õnnetus: ta on sattunud pahandustesse või põhjustanud õnnetuse, milles on kannatada saanud keegi kolmas isik. Eri ettekäänetel, valdavalt pahanduste või ebameeldivuste vältimiseks, küsivad kelmid suuri rahasummasid, ent lepivad selle puududes ka väiksema hulga rahatähtedega.

Politsei pressiesindaja sõnutsi ei tasu inimestel ettevaatlik olla ainuüksi libapolitseinike osas, sest kelmid on petu­skeemi laiendanud ning esinenud mitmel korral arstide või haigla töötajatena, väites, et õnnetusse sattunud lähedase raviks või operatsiooniks on tarvis väga suurt rahasummat.

«Politsei palub inimesi, et nad hoiataksid oma vanemas eas sugulasi libapolitseinike ohvriks langemise eest. Valdav osa kannatanutest on seni olnud just vene keelt kõnelevad ja eakad inimesed,» lausus pressiesindaja.

Politsei rõhutab, et mingil juhul ei tohi kahtlase sisuga telefonikõne saamise järel soovijale raha maksta, vaid tuleb helistada kohe politsei lühinumbril 110, samuti võtta ühendust oma lähedasega, kellega väidetav õnnetus on juhtunud.

Sama petuskeemi järgi tegutsesid kelmid kõige agaramalt 2008. aastal ja on sedasi toimetanud ka hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles