Sinodil tuli arutuse alla naisvaimulike küsimus

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jumalateenistusel Kõpu Peetri kirikus kõndisid kõige ees piiskop Joel Luhamets (paremal) ja Viljandi praost Marko Tiitus.
Jumalateenistusel Kõpu Peetri kirikus kõndisid kõige ees piiskop Joel Luhamets (paremal) ja Viljandi praost Marko Tiitus. Foto: Jaan Männik

​Esmaspäeval Kõpus peetud Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Viljandi praostkonna sinod võõrustas saadikuid, vaimulikke ja piiskop Joel Luhametsa, kõne all olid haldusreformist tulenevad muudatused, aga ka naiste sobilikkus vaimulikuks.

Eesti luterlikus kirikus ordineeriti esimene naine vaimulikuks 50 aastat tagasi. Tänapäeval on naisi pastoriametis juba päris palju, mitu ka Viljandimaal. Siiski on kogudustes liikmeid ja vaimulikke, kes seda päris õigeks ja pühakirja järgi sobilikuks ei pea. Nimetatud küsimust puudutas oma sõnavõtus piiskop Joel Luhamets. Ta nentis, et mõlemad arvamused on võimalikud, kirikus on arvamusvabadus, aga kui naisvaimulikud on ametisse pandud, tuleks neid kõigiti toetada. Kirik peaks ikkagi toimima ühtsena. 

Uus olukord

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles