Repliik. Rehepapp bussiroolis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Esimest muljet saab jätta ainult ühe korra – teist võimalust ei anta. Sageli kujundab aga just esimene mulje arvamuse. Näiteks turisti arvamuse riigist.

Saabusime Saksamaalt Tallinna lennujaama ning otsustasime bussiga linna sõita – eks vahel tule igasugu hulle mõtteid. Tallinnas nimelt on mittetallinlastel mugavam ja sageli odavamgi kasutada taksot, eriti kui ollakse mitmekesi. Meiega koos astus bussi ka turiste: venelasi, sakslasi, prantslasi. Palusin kaks piletit. Bussijuht küsis neli eurot ja andis saadud viiesest eurose mündi tagasi.

Ehk oleks kõik lõppenud kenasti, kui minu käest poleks üks vene turist uurinud, et mis siis maksma läks. «Kaks eurot,» ütlesin ja heitsin pilgu piletitele. Need olid aga eurosed sooduspiletid. Bussijuht oli otsustanud natuke vahelt teha ja tekkinud mõttevahetuses ta minu suureks imestuseks üldse ei salanudki seda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles