Kohus mõistis jahimehe süüdi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartu maakohus tunnistas 24-aastase Veiko Vainoneni eile süüdi ettevaatamatusest teise inimese surma põhjustamises ning mõistis talle aasta ja kuue kuu pikkuse tingimisi vangistuse kaheaastase katseajaga.

Süüdistuse järgi tulistas varem karistamata Vainonen eelmise aasta 26. juulil kell 22.56 Abja vallas Penuja külas jahirelvast rapsipõllul liikuva ja halvasti nähtava kogu pihta, eeldades, et tegu on sokuga. Lasuga tabas Vainonen rapsi sees peidus olevat 79-aastast meest pähe. Ohver suri saadud vigastustesse.

Lisaks tingimisi vangistuse määramisele võttis kohus Vainonenilt kolmeks aastaks relva ja laskemoona soetamise, hoidmise, edasitoimetamise ja kandmise õiguse.
Menetluskuludena peab ta tasuma 211.21 eurot. Samuti rahuldas kohus täielikult kriminaalasja käigus hukkunu lähedase esitatud tsiviilhagi ning Vainonen peab talle hüvitama 1065.41 eurot.

Kohtuotsus langetati kokkuleppemenetlusega ja seda võib vaidlustada vaid menetlusnormide rikkumise korral. Kohtumenetluse pooled saavad otsuse vaidlustamise soovist teatada seitsme päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles