Lõikuspidu pakkus spontaansust

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilma võimenduseta muusika aitas ka Svjata Vatral teistmoodi särada.
Ilma võimenduseta muusika aitas ka Svjata Vatral teistmoodi särada. Foto: Urmas Volmer

Kui eelmise aasta pärimusmuusika lõikuspeo publikumagnet oli ränd­trubaduur Fernando Stern, siis tänavuse publikurekordi püstitas Zetod.


«Lõikuspidu on eelkõige sellistele inimestele, kes hindavad spontaansust ja akustilist kõlapilti ning seda need kaks päeva ka pakkusid,» kinnitas pärimusmuusika keskuse juhataja Ando Kiviberg.



Korraldaja hinnangul oli programm ühe maja kohta siiski liiga tihe. 11 kontserdist anti väljaspool pärimusmuusika aita ainult üks.



«Edaspidi peaks taastama koostöö teiste võimalike esinemiskohtadega, et inimestel oleks võimalik eri kontserdipaikades käia,» arvas Ando Kiviberg. «Nii mõnegi kontserdi algus kippus hilinema. Korraldust tuleb edaspidi ümber mängida.»



Kunstilise poole pealt õnnestus lõikuspidu aga igati. Eriti sooja vastuvõtu said Flandriast pärit vennad Stefan ja Diedrik Timmermans, kes on varemgi Viljandis esinemas käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles