Eksimust tunnistava linnapea saatus on volikogu käes

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõisaküla linnapeale Ervin Tambergile heidetakse ette alluvate ebavõrdset kohtlemist. Meer tunnistab ka ise eksimust.
Mõisaküla linnapeale Ervin Tambergile heidetakse ette alluvate ebavõrdset kohtlemist. Meer tunnistab ka ise eksimust. Foto: Marko Saarm

«Ei, meie ei vestle. Ma ei vestle mitte kellegagi mitte millestki. Aitäh teile, nägemist,» katkestas Mõisaküla linnavolikogu liige Liivia Rannama järsult telefonivestluse, kui ajakirjanik ennast oli tutvustanud. Teemani ei jõutudki.

Helistamise põhjuseks oli üle kümne aasta Mõisaküla linna juhtinud Ervin Tambergi umbusaldamise avaldus, mille Rannama volikogu läinud kuu istungil esitas. Ühelauselises avalduses sedastavad 11-liikmelise linnavolikogu kuus liiget lakooniliselt, et on kaotanud Tambergi vastu usalduse.

Mõisaküla volikogu esimees Jorma Õigus, kes ise allakirjutanute hulka ei kuulu, ütles, et Ervin Tambergile heidetakse ette alluvate ebavõrdset kohtlemist. Täpsemalt tõmbas ta endale nende pahameele sellega, et soovis tõsta linnavalitsuse töötajate palku rohkem kui allasutuste töötajate omi, ehkki varem oli kokku lepitud, et juhtide palk tõuseb 15 ja ülejäänud töötajatel ühtmoodi 10 protsenti. Avalduse üleandja Liivia Rannama on Mõisaküla hoolekandekeskuse ehk ühe allasutuse juhataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles