«Folkloob» alustab neljapäeval

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sarja avaürituse üks esinejaid on Viljandi bänd Gjangsta.
Sarja avaürituse üks esinejaid on Viljandi bänd Gjangsta. Foto: Carine Tischler

Zetode ninamehe, veel õige mitmest kollektiivist tuntud Jalmar Vabarna eestvedamisel algab Viljandis neljapäeval, 24. märtsil üritustesari «Folkloob», mis hakkab ehitama silda folgi- ja klubimaailma vahele.


Avaüritusel annavad klubis Rubiin kontserdi Viljandi bändid Gjangsta ja Knihv ning sellele järgneval etnodiskol keerutavad plaate tuntud folkartistid Kulno Malva (Svjata Vatra) ja Merike Paberits (Nikns Suns).

Jalmar Vabarna sõnul on «Folkloob» osati eeskuju võtnud Tartus Martin Oja ehk DJ Daysleeperi korraldatavast üritusest Maailmamustrid. «Et pidu oleks täisväärtuslik, kuuleb Rubiinis nii laive kui lahedaid etnobiite, mis üle maailma kokku korjatud,» kinnitas Vabarna.

Tantsulisele «Folkloobile» pole teretulnud mitte ainult paadunud folkarid, vaid ka kõik moodsama tantsumuusika austajad.

«Dubstepi kuulajad äkki ei teagi, kui lahedaid etnobiite maailmas tegelikult on,» rääkis Vabarna.

Teine «Folkloob» peetakse 21. aprillil ning seal rõõmustab silma ja kõrva üks õige ootamatu kooslus. Lavale astuvad Zetod koos Orelipoisi ja seni enamasti luuletajana tuntud Contraga. Peagi on sellelt koosseisult oodata esimest ühist singlit. DJ-puldis möllab maailmamustrite looja Daysleeper (Martin Oja).
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles