Kahel koolil purustati aknaid

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puiatu erikooli töömehed olid eile terve päeva ametis klaasimisega.
Puiatu erikooli töömehed olid eile terve päeva ametis klaasimisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Puiatu erikooli töötajad lugesid laupäeval kokku 22 lõhutud akent ning 20 puruks löödud harja ja ämbrit, mis olid poistele antud koolimaja koristamiseks. Reedel alanud ja laupäeval lõppenud lõhkumiste järel viisid politseinikud kaks alaealist poissi arestimajja ning juhtumi uurimiseks algatati kriminaalasi.



Kooli direktor Arvo Reedik ütles, et kõiki aknaid ei lõhutud ühekorraga. «Klaase visati kas kividega või löödi mingil muul moel puruks kahe päeva jooksul.»



Põhjus pole teada


Seda, miks poisid akna- ja ukseklaase purustama asusid, ei osanud direktor öelda. Puhastuskomplektide lõhkumine viitab tema hinnangul soovimatusele koolis koristustöid teha. «Siis hakkab juhtuma, et harjavarred lähevad katki,» lisas ta.



Reediku sõnul kehtib erikoolis nüüdsest põhimõte, et kui poisid korda rikuvad, kutsutakse kohale politsei. Sel õppeaastal oli patrulli abi vaja esimest korda.



Kui suured on akna- ja ukseklaaside taastamise kulud, ei osanud Reedik eile veel öelda. Ka esmaspäeval tühjade raamide klaasimisega ametis olnud meistrimehed ei osanud hävitustöö hüvitamiseks kuluvat summat pakkuda.



Puiatu erikool on tänavu läbi teinud suure muudatuse: kui kevadel oli seal 54 õppurit, siis praeguseks on neid jäänud 15, sest suurem osa poisse viidi Tapa kooli.



Ämmuste kooli rünnati öösel


Ämmuste koolis polnud eile õhtul veel teada, kui palju aknaklaase tuleb vahetada. Laupäeva varahommikul kella viie paiku olid seal puruks löödud koolimaja kõrvalhoone ukse klaas, tööõpetuse klassi aknad ning lõpuks ühe maja juures seisva kaubiku klaas.



Akende lõhkujad olid kõrvalhoones ja tööõpetuse klassis sees käinud, kuid kooli töötajate andmetel polnud sealt midagi ära viidud.



Kahes koolis juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust, kuid kahtlustatavaid esialgu pole. Prokurör Merike Tiku hinnangul erineb Ämmuste juhtum Puiatu omast eeskätt selle poolest, et vähemalt esialgsete andmete järgi pole põhjust akende lõhkumises süüdistada õpilasi.



Väiksemas mahus tuli akende lõhkumist ette veel mitmel pool maakonnas. Laupäeval löödi katki ühe maja köögiaken Mõisakülas Posti tänaval ning Viljandis Ilmarise tänaval. Suure-Jaani vallas murti sisse talu kõrvalhoonetesse ning lõhuti elumaja aken. Esialgsete andmete järgi midagi varastatud ei ole.



Pühapäeval kell 23.20 teatati, et Viljandis Vaksali tänaval lõhuti Maxima kaupluse aknapaketi välimine klaas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles