Vargad käivad hoovist hoovi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööl vastu läinud nädala neljapäeva käidi Abja vallas Veelikse külas sees viies järjestikuses majapidamises. Väiksemal pildil on mullu detsembris naabervallas Karksis Tuhalaane külas vähemalt kahe turvakaamera ette jäänud öine külaline. Viimase aja juhtumitega sarnane käekiri lubab politsei tõdemust mööda oletada, et need on omavahel seotud.
Ööl vastu läinud nädala neljapäeva käidi Abja vallas Veelikse külas sees viies järjestikuses majapidamises. Väiksemal pildil on mullu detsembris naabervallas Karksis Tuhalaane külas vähemalt kahe turvakaamera ette jäänud öine külaline. Viimase aja juhtumitega sarnane käekiri lubab politsei tõdemust mööda oletada, et need on omavahel seotud. Foto: Karl-Eduard Salumäe / ekraanitõmmis

Läinud neljapäeval teatati politseile, et Abja vallas on öö vältel viies majapidamises kutsumata külalised käinud. Samasuguse tegutsemismustriga sissemurdmisi on maakonnas viimasel ajal mitmel korral toime pandud.

«Eriti ei valita, vaid käiakse majapidamised järjest läbi. Ukselukk murtakse eest ära, siis võetakse kuskilt käru, kuhu pannakse asjad, ja lükatakse see kuhugi ära,» kirjeldas piirkonnapolitseinik Taivo Västrik käekirja, mida Lõuna-Viljandimaal on viimastel kuudel nähtud.

Sedapuhku tegutsesid sissemurdjad ligi saja elanikuga Veelikse külas, kus nad võtsid ette neli järjestikku kõrvalhoonet ja ühe suvila, mille õuel ei olnud koera. Kui ukse ees oli tabalukk, siis see lõhuti ära, ning kus võimalik, siseneti hoonesse akna kaudu. Kolmest kohast ei leitud midagi varastamisväärset, ent kahest kohast võeti mootorsaag, akutrell, aiakäru, kirves ja kanister. Enamasti huvitutaksegi Västriku kogemust mööda tööriistadest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles