Tugispetsialistide äraviimine tekitab koolis pahameelt

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Viljandi linnavalitsuse eelnõu, mille kohaselt plaanitakse koolide tugispetsialistid koondada päevakeskusesse loodavasse osakonda, pani Viljandi Jakobsoni kooli õpetajad protestima ja linnavalitsusele avalikku pöördumist kirjutama.

Õpetajad märkisid kahetsusega, et kõnealuse eelnõuga plaanitakse muuta teenusepakkumise struktuuri ning seetõttu pole Jakobsoni koolil kindlust ja garantiid, et lapsed saavad uuest õppeaastast tugispetsialistide abi samas mahus kui praegu. Muudatus, mida kavandades pole spetsialistide endiga nõu peetud, lõhub õpetajate hinnangul toimiva süsteemi ja killustab spetsialistide tööd.

Viljandi abilinnapea Janika Kivistik selgitas, et päevakeskusesse on plaanis luua perede ja laste osakond, kus asuvad tööle kõik tugispetsialistid: psühholoogid, eripedagoogid, logopeedid ja sotsiaalpedagoogid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles