Lauluväljakul süüdatakse leinapäeval sajad küünlad (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi noorte­volikogu spiiker Mait Allas ning liikmed Saskia Ježov (keskel) ja Eeva Vitsut hakkavad täna lauluväljakul sadu küünlaid süütama.
Viljandi noorte­volikogu spiiker Mait Allas ning liikmed Saskia Ježov (keskel) ja Eeva Vitsut hakkavad täna lauluväljakul sadu küünlaid süütama. Foto: Marko Saarm

Viljandi noortevolikogu liikmed hakkavad täna õhtul lauluväljakul küünlaid süütama. Sajad põlevad kalmuküünlad meenutavad neid, keda küüditati 68 aastat tagasi Siberisse.

«Minu lähematest sugulastest küüditati vanavanaema,» ütles eile Saskia Ježov, üks neist vabatahtlikest koolinoortest, kes täna lauluväljakul küünlaid süütama hakkavad. «Vanavanaema viidi Astrahani naistevanglasse. Aga ta tuli sealt tagasi.»

Noortevolikogu spiiker Mait Allas tunnistas, et tema perekonnale on küüditamine pigem ajalootunni teema. «Õnneks läks minu vanavanematest see mööda,» sõnas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles