Mõnikümmend kilomeetrit maad võib tähendada 300-eurost palgalõhet

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sakala

Haridusstatistikal pilku peal hoidva veebikeskkonna HaridusSILM andmetel oli Mõisaküla mullu Viljandimaa ainus omavalitsus, kus õpetajate tegelik keskmine brutokuupalk jäi alla riigi ettenähtud 958-eurose miinimumi. Samal ajal oli see Karksi vallas 1251 eurot.

Haridus- ja teadusministeeriumi nõuniku Piret Sapi sõnul oli Mõisaküla 2016. aasta esialgsete andmete kohaselt tõepoolest üks kolmest omavalitsusest, kus õpetajate palk jäi alla alammäära, ehkki seda ei tohi juhtuda. Niisugusel juhul tuleb õpetajal pöörduda selgituste saamiseks direktori ja vajaduse korral kooli pidaja ehk omavalitsuse poole.

Mõisaküla linnapea Ervin Tamberg ei osanud öelda, kuidas sattus haridus- ja teadusministeeriumi andmetesse õpetajate keskmiseks brutokuupalgaks 932 eurot, sest linn paneb omalt poolt raha juurde, et maksta õpetajatele ettenähtud miinimumpalka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles