Centrumi restoran otsib kooli asemele rentnikku

Hans Väre
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi üheks paremaks toidukohaks peetavas Centrumi restoranis võivad lauad maikuus tühjaks jääda, sest senine rentnik lahkub. Hotelli omanikud loodavad siiski, et leidub huviline, kes äri üle võtab.
Viljandi üheks paremaks toidukohaks peetavas Centrumi restoranis võivad lauad maikuus tühjaks jääda, sest senine rentnik lahkub. Hotelli omanikud loodavad siiski, et leidub huviline, kes äri üle võtab. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Centrumi restorani õpilaste praktikabaasina kasutanud Viljandi ühendatud kutsekeskkool loobub ruumidest aprilli lõpul ja kui uut rentnikku ei leita, sulgeb restoran uksed.

Viljandi ühendatud kutsekeskkooli peakoka Katrin Antsoni sõnul tuli leping üles öelda, sest  restorani pidada on liiga kulukas. Ehkki kahjumi suurust ta öelda ei osanud, tunnistas peakokk, et haridusasutus pidi söögikoha käigus hoidmiseks peale maksma.

«Rahvast käib kasinalt, hotellil on vähe külastajaid ja toiduained lähevad järjest kallimaks,» nentis ta. «Samas jääks toitude hinda tõstes kliente veel vähemaks.»

Üks Centrumi omanikest Tiit Maisa avaldas lootust, et mõni huviline soovib söögikoha maikuus üle võtta, sest firma ise selle pidamisega tegelema ei hakka.

Hotelli külalistele pakutaks küll endiselt hommikueinet ja ettetellimisel toitlustataks rühmi, kuid tavakülastajatele jääksid uksed suletuks.

Viljandi ühendatud kutsekeskkoolil on Centrumi restoranis neli palgalist töötajat, neist kaks poole ja kaks kolmveerandi kohaga. Lisaks saab seal korraga praktiseerida kuus toitlustuseriala õpilast.

Antsoni ütlemist mööda Centrumi praktikantidele uute kohtade leidmisega suuri raskusi tekkida ei tohiks, sest need ei pea tingimata Viljandis olema. Ka praegu praktiseerivad õpilased paljudes firmades mitmel pool Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles