Eiki Nestor: hoidsin Kaljulaidi lossitoas peidus (1)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu esimehest Eiki Nestorist sai presidenditegija pärast ebaõnnestunud valimiskogu, kui ta tõi välja erakondadelt suure toetuse saanud Kersti Kaljulaidi.
Riigikogu esimehest Eiki Nestorist sai presidenditegija pärast ebaõnnestunud valimiskogu, kui ta tõi välja erakondadelt suure toetuse saanud Kersti Kaljulaidi. Foto: Liis Treimann / Postimees

Riigikogu esimees Eiki Nestor on olnud parlamendiliige 1992. aastast. 30. märtsil 2015 valiti sotsiaaldemokraadist Nestor tagasi riigikogu esimeheks.

63-aastasena on ta üks Toompea pikaealisemaid asukaid, lausa poliitsaurus. Vähemaidki väljasuremise märke ta siiski ei näita. Vastupidi. Riigikogu esimeest võib tema rolli tõttu läinudsügisestel presidendivalimistel nimetada Eesti presidenditegijaks. Nüüdki juhib ta töörühma, kelle ülesanne on teha ettepanekuid, kuidas presidenti valida.

Nestorit kui joviaalset vestluskaaslast on lausa lust intervjueerida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles