Maanteeamet: olud ei lase kruusateid kiiresti parandada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeamet palub väiksematel riigi kruusateedel sõitjatelt kannatust, sest kevadiste ilmade tõttu tuleb ette, et teed on sõiduautodega raskesti läbitavad.

Maanteeamet teatas, et on  probleemiga kursis ja teeb koos hooldeettevõtjatega kõik endast oleneva olukorra parandamiseks, kuid madalate, läbivettinud ning ebapiisava koostise ja paksusega kruusakihi korral on tõhusate meetmete tarvitusele võtmine kuni muldkeha tahenemiseni keeruline.

Kõige kiirem moodus kruuskatte hooldamiseks on selle hööveldamine, ent enne alustamist tuleb enamasti ära oodata teepinna tahenemine. Märja kruusakihi liigutamine ühest tee äärest teise ei anna oodatud tulemust. «Kahjuks on selle aasta ilm kruusateede jaoks keeruline,» sõnas hooldeosakonna juhataja Rainer Kuldmaa, kelle ütlemist mööda oli viimati nii pehme talv kolm aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles