Omanik valis ujula asemel kaupluse

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla lammutamine algab omaniku hinnangul juba tänavu ning kaubanduskeskus võiks valmis saada järgmisel aastal.
Vangla lammutamine algab omaniku hinnangul juba tänavu ning kaubanduskeskus võiks valmis saada järgmisel aastal. Foto: Elmo Riig

Kui paar kuud tagasi flirtis Viljandi vangla uus omanik mõttega rajada kesklinna veekeskus, siis nüüdseks on ta otsustanud, et esimese ja suurima ehitisena kerkib sinna kaubanduskeskus.

«Kaubanduskeskus tuleb Tallinna ja Uku tänava nurgale ning suurima osa sellest võtab enda alla toidukauplus,» teatas vangla kinnistu omaniku, varavalitsemisettevõtte Eften Capital juht Viljar Arakas.

Lähematel nädalatel on firmal kavas välja kuulutada arhitektuurivõistlus ning aasta teisel poolel peaks algama lammutamine ja ehitamine.

Eelmise aasta lõpul, kui Eften Capital odavalt soetatud kinnistule rakendust otsis, oli ühe plaanina arutlusel veekeskuse rajamine.

«See kinnistu on nii suur, et tulevikus võib sinna ka veekeskus ära mahtuda,» selgitas Arakas.

Praeguseks on arendaja ujula siiski mõtetest heitnud. «Viljandis on nõudlus suure toidupoe järele ja meil on selleks sobiv kinnistu,» lausus Arakas põhjenduseks, miks Eften Capital teise suuna valis.

Seda, milline uus keskus välja näeb, saab aimata ehk mais, mil võistlusel osalevad arhitektid peaksid oma tööd avalikkuse ette tooma.

Kaubanduskeskus on kavandatud 13 615 ruutmeetri suurusele maatükile, kuhu detailplaneeringu järgi võiks rajada 6370-ruutmeetrise pinnaga hoone. Arendajale jääb võimalus ehitada teine ärihoone Tallinna tänava ja Maramaa puiestee nurgale. Sinna mahuks 1600 ruutmeetri suurune maja.

Mida Eften Capital väiksema ärimaaks mõeldud krundiga ette võtab, pole Arakase sõnul veel otsustatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles