Vabatahtlikud tegid noortetoa uueks

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle vahva sebra maalisid noortetoa seinale Kärt Seil ja Germo Krabi.
Selle vahva sebra maalisid noortetoa seinale Kärt Seil ja Germo Krabi. Foto: Rita Liiver

Kõo noortetuba sai kohalike noorte käe all värske ja värvika ilme.

Valla kultuuritöötaja Jane Nirgi sõnutsi jaotati ruum mõtteliselt kolmeks. «Lastenurga seinale maaliti multifilmitegelased, arvutinurk sai ilusad rohelised toonid ning telekanurk on oranžikas,» kirjeldas ta ning ärgitas kõiki huvilisi ruume vaatama tulema. Fotosid neist leiab Facebookist Kõo noortetoa grupi alt.

Noortetoa ilme parandamiseks oli projektitaotluse esitanud seltsing Kõku. Projekti toetasid kohaliku omaalgatuse programm ja Kõo vallavalitsus.

Jane Nirgi avaldas lootust, et kuna ruumi remontisid selle hilisemad kasutajad, püsib see edaspidi hästi korras. Projekti käigus saadi juurde ka uusi seadmeid ja vahendeid mudilasringile.

«Endiselt ootame kõiki lapsi ja noori tegusalt aega veetma ning ühiselt üritusi korraldama,» lausus Nirgi.

Noortetuba on avatud viiel päeval nädalas ning seal käivad koos huviringid. Selle kodulehel kinnitatakse, et seal on võimalik mängida lauamänge, koroonat ja malet, lugeda ajakirju, joonistada ning õmmelda. Nädalavahetustel on noortetoa töötajaga kokkulepitud aegadel diskod. Kõik külastajad saavad soovi korral abi õppimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles