Endla avab teatrimaailma telgitaguseid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lava taga keerduvad suhted jõuavad Endla lavastuses eesriide ette.
Lava taga keerduvad suhted jõuavad Endla lavastuses eesriide ette. Foto: Endla arhiiv

23. märtsil toob Endla teater Ugala lavale etenduse «Teatrikomöödia», mis pakub harva esineva võimaluse heita pilk teisele poole eesriiet, kus lavastaja, näitlejate ja lavataguste jõudude ühiseks eesmärgiks on valmis saada ning publiku ette tuua uus lavastus.

Kaasa saab elada ühe näidendi sünniloole alates esimestest proovidest kuni esietenduse peoni ning loomulikult ei möödu see protsess ilma segaduste ja takistusteta. Proovides lähevad sassi omavahelised suhted ja stseenid ning puhuti ei saagi aru, mis on elu ja mis teater.

Eelkõige on «Teatrikomöödia» aga humoorikas ja südamlik sissevaade teatriinimeste maailma, mis võiks huvi pakkuda igale teatrisõbrale.

Bengt Ahlforsi näidendi lavastas Enn Keerd, kunstnikutöö tegi külalisena Ervin Õunapuu. Laval näeme Karin Tammaru, Carmen Mikiveri, Jüri Vlassovit, Indrek Taalmaad ja teisi Endla näitlejaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles