Maamehe armastus lõhnab sama tugevalt kui linnavurle oma

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillepoodidel oli eile kibekiire tööaeg. Naistepäeval Mustla lillepoes ostelnud metsamehe Aleksander Suti kinnitusel on letil ootavate punaste rooside saamise õigus reserveeritud tema kõige kallimale.
Lillepoodidel oli eile kibekiire tööaeg. Naistepäeval Mustla lillepoes ostelnud metsamehe Aleksander Suti kinnitusel on letil ootavate punaste rooside saamise õigus reserveeritud tema kõige kallimale. Foto: Marek Tiits

8. märtsi hommikuti on Viljandis tavapärane, et igal tänaval võib silmata vähemalt üht tõtakat meest, kel lilletuutu või õiekobar näpus. Naised, emad ja kallimad ootavad ju õnnitlemist ja lillepoodides on pikad sabad. Aga mida teevad sel päeval maamehed, kui koduaias on lumikellukesed veel tärkamata?

Mustla alevi südames avatud Konsumis on juba mitu aastat toimetanud lillepood. Seal sai selgeks, et maamehed peavad naistepäeva täpselt sama tähtsaks pidupäevaks kui nende suguvennad linnas. Sagin Mustla lillekaupluses ei lakanud 8. märtsi ennelõunal hetkekski, kolm müüjaprouat olid nii ametis, et polnud aega istuda ega astuda. Kliente vooris uksest sisse minutis tükki kolm ning poe peremees tassis ette üha uusi lillekaste.

«Üks selline laar on juba läinud,» osutas osaühingu Floreas Viljandi juhataja Margus London käega tulpe ja roose triiki täis lilleämbrite plejaadile. «Ja tundub, et tuleb kolmaski tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles