Vaheldust kooliellu tõid spordikotti pakitud maod

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmetu põhikooli õpilased, lasteaiarühma kasvandikud ja õpetajad tutvusid eile roomajatega, kelle Toomas Prantsibel oli oma Tallinna kodus kotti pistnud ja kaasa võtnud.
Kalmetu põhikooli õpilased, lasteaiarühma kasvandikud ja õpetajad tutvusid eile roomajatega, kelle Toomas Prantsibel oli oma Tallinna kodus kotti pistnud ja kaasa võtnud. Foto: Ketlin Beljaev

Pealinnas 26 aastat madusid kasvatanud Toomas Prantsibel koukis eile Kalmetu põhikooli võimlas suurest spordikotist järjest välja roomajaid, et nendest lastele ja õpetajatele rääkida ning seejärel neid katsumiseks ringile lasta.

Uusna lasteaia Tõrukese koolirühma õpetaja abi Jaana Jalakas oli üks julge, kes lasi mustal ronirästikul end ümber käe kerida. «See oli mul esimene käeline kontakt. Tahtsin ära proovida, mis tunne on. Selline omapärane ja külm, aga ma ei kartnud,» rääkis Jalakas. Talle andis proovimiseks põhjust see, et ta abikaasa on avaldanud soovi roomaja koju võtta. Jalaka sõnul olid ka lapsed üllatavalt julged.

Varem ajakirju Loomade Maailm ja Rästik välja andnud Toomas Prantsibeli esimene madu, kelle ta 1991. aastal kodustas, oli veenastik. Praegu on tal madusid 30 ringis. Eile oli ta Viljandimaale kaasa võtnud neli madu ja ühe sisaliku, kelle oli kenasti spordikotti pakendanud, igaüks eraldi transpordikotikeses. Nood olid omakorda tekkide sisse mähitud. Plehku pole omaniku kinnitusel ükski tema kasvandik veel pannud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles