Süüdistuse järgi oli tulistaja ravimisõltlane

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, tapmiskatses ja mõrvas süüdistatav 39-aastane Rene eskorditi eile Viljandi kohtumajja esimesele istungile. Otsuse kuulutamise on kohus kavandanud aprilli algusesse.
Tulirelva ja laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, tapmiskatses ja mõrvas süüdistatav 39-aastane Rene eskorditi eile Viljandi kohtumajja esimesele istungile. Otsuse kuulutamise on kohus kavandanud aprilli algusesse. Foto: Elmo Riig

Mullu kevadel Viljandis Valuoja puiesteel kortermaja trepikojas võõra mehe surnuks tulistanud 39-aastase Rene algne plaan oli kasutada revolvrit selle omaniku, oma ema elukaaslase vastu. Nii ütles prokurör Merike Tikk eilsel kohtuistungil.

Kui Rene tänaval vastu tuleks, võiks ta vabalt märkamata jääda. Kohtupingis istus suhteliselt väikest kasvu, prillide ja kiilaneva pealaega hallis jopes mees, kes vaatas kordamööda maha ja lakke. Kui kohtunik Kadi Aavik palus süüdistataval püsti tõusta ning vastata, mis on tema sünniaeg, elukoht, kinnipidamise kuupäev ja haridus, vastas Rene haige või lihtsalt puhtaks köhimata häälega nii, et kohati oli raske vastustest aru saada.

Kui Merike Tikk kirjeldas avakõnes, mismoodi Rene süüdistuse kohaselt eelmise aasta aprillis inimeste pihta tule avas, toetas süüalune otsaesise vastu piiret. Tema keha värises silmanähtavalt. Hetk hiljem tõstis ta pea. Tema ilme oli rahulik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles