Linna panoraami kerkis ajutine nokaga torn

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tornkraana ehitusplatsil
Tornkraana ehitusplatsil Foto: Marko Saarm

Viljandit võib kõhkluseta pidada tornide linnaks, sest maakonnakeskusele ebatavaliselt iseloomustab selle südame panoraamvaadet terve hulk tavahoonestusest kõrgemaid tippe. Sel esmaspäeval püstitati nende vahele veel üks, mille taolisi pole selles linnajaos kuigi tihti näha.

Ehkki iseenesest pole tornkraanas midagi tavapäratut, on viimasel paaril aastakümnel Viljandi ehitusobjektidel näha olnud enamasti liikuvaid autokraanasid. Nüüd aga otsustati raekoja pargi servas hotelli renoveerimiseks kasutada statsionaarset tornkraanat, mille ülemine ots ulatub pea sama kõrgele kui naabruses seisva vana veetorni tuulelipp.

Ehitusmehed alustasid osaühingu Laidoneri KV tellimusel aadressil Laidoneri plats 8 asuva lagunenud hotelli kordategemist mullu sügisel ning seni andsid möödujatele töödest märku soojakud ja piirdeaiad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles