Aasta noored korraldavad uue heategevusprojekti

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi aasta noored Eva-Lotta Vunder ja Toomas Koitmäe korraldavad teist korda heategevusliku bändide võistluse, millega nad koguvad raha enne õiget aega sündinud poisile.
Viljandi aasta noored Eva-Lotta Vunder ja Toomas Koitmäe korraldavad teist korda heategevusliku bändide võistluse, millega nad koguvad raha enne õiget aega sündinud poisile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi aasta noored Eva-Lotta Vunder ja Toomas Koitmäe korraldavad homme teist korda maagümnaasiumi bändide võistluse «BÄM», et toetada enneaegu sündinud poissi.

Mõte kooli bändid üksteisega konkureerima panna tuli Eva-Lotta Vunderil mullu, kui ta Pärnu Sütevaka humanitaargümnaasiumis samasugusel üritusel žürii liikmeks käis. Neiut võlus koolis valitsenud ühtne õhkkond ja mõte midagi head ära teha. Koolivend ja õpilasesinduse juhatuse kaaslane Toomas Koitmäe tuli ideega kohe kaasa.

«Esimene aasta oli katsetamine, aga tagasiside oli nii hea, et me ei saa jätta seda kordamata,» rääkis Koitmäe.

Mullu teenisid noored oma kooli bände võistlustulle saates 2500 krooni (umbes 160 eurot), mis läks Päikesekillu perekeskuse tegevuse toetamiseks. Tänavu otsustasid korraldajad ürituse tuludega aidata väikest enneaegu sündinud poissi.

Noored ei kartnud, et koolis on muusikuid võistluse korraldamiseks liiga vähe. Nad leiavad, et maagümnaasiumis on musikaalseid inimesi arvatust isegi rohkem. Eelmisel aastal konkureeris seitse bändi ja osalejate arv jääb samasse kanti seekordki. Mitmes kollektiivis näitavad end ka korraldajad.

Üritus pakub peale bändide võistluse kontserti. Eelmisel aastal astusid «BÄM-il» üles Oaktree ning Justified Olöf and the Zippy Robots, kuid sel aastal meelitatakse publikut Zetode, Fookuse ning The Angusega. Et esinejaid on rohkem, loodavad Vunder ja Koitmäe koguda ka poole rohkem raha kui eelmisel aastal, rõhutades, et iga heategevuseks kogutud sent on tähtis.

Teine maagümnaasiumi bändide võistlus «BÄM» algab homme kell 18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles