Poe taga trikitavad noored saavad oma väljaku

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imre Jugomäe selja taga olevale platsile hakatakse siis, kui maa on kuiv, rajama trikiparki. Noored trikiratturid Kaspar Teorein ja Kuldar Sperling ootavad selle valmimist pikisilmi, sest nende peamine harjutusväljak on seni olnud poetagune.
Imre Jugomäe selja taga olevale platsile hakatakse siis, kui maa on kuiv, rajama trikiparki. Noored trikiratturid Kaspar Teorein ja Kuldar Sperling ootavad selle valmimist pikisilmi, sest nende peamine harjutusväljak on seni olnud poetagune. Foto: Elmo Riig

Mittetulundusühingu Abja Spordiklubi juhatuse liikme Imre Jugomäe mäletamist mööda räägiti Abja-Paluojal trikipargi rajamise plaanist juba siis, kui ta põhikooli viimases klassis käis. Nüüd on selle rohkem kui kümne aasta taguse unistuse täitumine aga lähemal kui kunagi varem.

Projekt on paberil ja raha selle elluviimiseks olemas: 25 000 eurot tuleb Leaderi meetmest ja ligi 11 000 Abja vallavalitsuselt. Vallavanem Peeter Rahnel tunnistas, et ettevõtmine on väga tänuväärne ja vald toetab seda igal juhul. See, et vald vajaliku omaosalusega õla alla paneb, kinnitati ka veebruarikuisel istungil.

Kui vahepealsetel aastatel jäi ekstreemspordipargi rajamise plaan soiku, siis umbes viis aastat tagasi hakkas Imre Jugomäe sõnul rulade ning triki- ja tõukeratastega sõitmine taas populaarsust koguma. Sellest ajast ongi nad taotlenud toetust skate-pargi ehitamiseks. 2014. ja 2015. aastal jäid Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt raha küsinud abjakad joone alla, möödunud aasta lõpul kinnitas nende taotluse aga maaelu arengut toetav põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles