Õpetajad astuvad jälle lavale

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu tunnistati festivali laureaadiks Viljandi gümnaasium Andrus Kivirähki lavastusega «Uljas neitsi».
Mullu tunnistati festivali laureaadiks Viljandi gümnaasium Andrus Kivirähki lavastusega «Uljas neitsi». Foto: Indrek Meos

Reedel ja laupäeval peetakse Viljandis 19. üleriigilist õpetajate teatrifestivali, millel osaleb 18 truppi kogu Eestist. Viljandimaalt on esindatud Viljandi gümnaasium, Jakobsoni ja Kesklinna kool ning Suure-Jaani gümnaasium. Kaugemalt tulijatest teevad festivalil debüüdi Konguta kool, Harkujärve põhikool ning Kolga ja Keila kool.

Lavalaudadele astub 170 näitlevat õpetajat. Mõlema päeva etendusi mängitakse Sakala keskuses. Reedel algab programm kell 14 ja laupäeval kell 11. Festivali teema on «Teater on vihkamise vastand».

«Ühiskonnas on palju vihkamist ja vaenu, teatrit tehes on võimalik ühendada erineva kultuuritaustaga inimesi,» rääkis festivali korraldaja Ave Alvre. «Mõlema päeva esimesed etendused on lasteaiaõpetajate omad ja neid soovitan lastega peredel vaatama tulla. Et mõlemad trupid on festivalil olnud laureaadid, tasub neid kindlasti vaadata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles