Teatrilembesed tudengid pidasid Viljandis juubelihõngulist festivali

, tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti trupp Zona tegi koostöös eestlastega ühe ööpäevaga valmis etendus, mida kanti ette Viljandi lennukitehases.
Läti trupp Zona tegi koostöös eestlastega ühe ööpäevaga valmis etendus, mida kanti ette Viljandi lennukitehases. Foto: Elmo Riig

17.–19. veebruarini said Viljandis teoks 15. tudengite teatripäevad ning siia kogunes noori teatrihuvilisi igast Eesti nurgast ja ka mõnest naaberriigist, et koos midagi luua ja üksteise loominguga tutvuda.

Kolme päeva jooksul jõudsid publiku ette kaheksa etendust ja truppi Eestist, Lätist ja Soomest. Žanreid oli seinast seina, alates muusikalisest modernsest teatrist ja lõpetades kohapeal sündinud improvisatsiooniga. Iga etendus üllatas ja surus ennast mingil moel välja tavapärasest professionaalse teatri raamist.

Ainestik oli samuti väga varieeruv: käsitleti eneseavastamise, inimloomuse, maailma päästmise ja meie tuleviku teemasid. Oma sõnumit edastati peale näitlemise ka tantsu ja muusika kaudu ning see tegi need kolm päeva veelgi mitmekesisemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles