Parimad õigekirjatundjad selgusid Võhmas

, Võhma gümnaasiumi huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kenno Soo

Esmaspäeval tähistasid Viljandimaa koolinoored kauni emakeele päeva Võhma gümnaasiumis traditsioonilise õigekirjavõistlusega.


Kaheteistkümnenda klassi õpilastest osutus parimaks Heli Eller Viljandi Jakobsoni gümnaasiumist (õpetaja Erika Rummel). Järgnesid Ida Rahu Abjast (Siiri Meidla) ja Inga Järvekülg Paalalinna koolist (Sirje Pärn).

Üheteistkümnenda klassi õpilaste seas tegi parima tulemuse Kerttu Pakkonen Suure-Jaani gümnaasiumist (Sirje Urbel). Talle järgnesid Liisa-Andra Lohu Jakobsoni (Juta Klettenberg) ja Epp Krusenvald Tarvastu koolist (Helle Soots).

Kümnenda klassi õpilastest võitis Merli Mändul maagümnaasiumist (Aili Kiin). Teise tulemuse tegi Anni Maisla Tarvastust (Helle Soots) ja kolmanda koha sai Kreete Mägi Suure-Jaanist (Sirje Urbel).

Võistluse üldvõitjaks osutus Suure-Jaani gümnaasiumi XI klassi õpilane Kerttu Pakkonen.

Võitnud õpilasi ja nende õpetajaid premeerisid omavalitsuste liit, Zonta klubi ja Võhma linnavalitsus.

Emakeelepäeva külalised olid kirjanik Wimberg alias Jaak Urmet ning kirjanik ja poola kirjanduse tõlkija, Võhma gümnaasiumi vilistlane Hendrik Lindepuu.

Omaloominguliste laulude, tantsude ja luuletustega esinesid konkursil osalenutele Võhma kooli õpilased Maarika Reimandi, Ketlin Allmaa ja Kairi Ibruse juhendamisel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles