Ennuksemäe punker võib kerkida tugevamana

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tules hävinud Ennuksemäe punkri asukohas on tervena säilinud vaid mälestusrist. Selle alla panid vallaelanikud vabariigi aastapäeva puhul ja metsavendadest punkriasukate mälestamiseks lilli ja küünlaid.
Tules hävinud Ennuksemäe punkri asukohas on tervena säilinud vaid mälestusrist. Selle alla panid vallaelanikud vabariigi aastapäeva puhul ja metsavendadest punkriasukate mälestamiseks lilli ja küünlaid. Foto: Alar Karu

Tarvastu valla kodanikud võtsid vabariigi aastapäeva puhul jalge alla juba traditsiooniks kujunenud matkatee ning käisid Ennuksemäe metsavennapunkri asukohas.

Möödunud aasta oktoobris panid tabamata jäänud kurjategijad punkrile tule otsa ja vaatamisväärsus hävis täielikult.

Matka eestvedaja, Tarvastu vallavanem Alar Karu rääkis, et vabariigi aastapäeval toimuvate ühismatkade traditsioon sai alguse mitu aastat tagasi ning sihtmärk oli Ennuksemäe juba toona, ehkki punkrit polnud siis veel taastatud. «Võib öelda, et neist matkadest punkri taastamine innustust saigi,» märkis Karu. «Seekord oli matk kurvema tooniga: kui varem punkrit veel polnud, siis nüüd enam polnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles