Nagu tõllast sai kõrvits, muutub teatripesa taas tööstusangaariks

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased poolteist aastat teatrisõprade sihtkohaks olnud rohelisse angaari pole enam põhjust lakk-kingades siseneda.
Viimased poolteist aastat teatrisõprade sihtkohaks olnud rohelisse angaari pole enam põhjust lakk-kingades siseneda. Foto: Marko Saarm

Kõik teavad, kuidas muinasloos muutus südaöö saabudes Tuhkatriinu kullast tõld jälle lihtsaks kõrvitsaks. Nii saab viimased poolteist aastat Viljandi linnaservas teatriimede pesaks olnud UBB kompleksist lähipäevil taas tavaline tööstushoone.

Suure remondi ajaks oma Vaksali tänava maja maha jätma pidanud Ugala rentis ülemöödunud aastal puiduettevõttelt DanEst Timber Pargi tänaval suure angaari ja kontoriruumid ning kohandas need lihtsate vahenditega oma vajadustele vastavaks. Et sealse publikuala seinad ja laed võõbati mustaks, ristiti koht UBB-ks ehk Ugala black box’iks.

Nüüd, kui teatri tagasikolimine on lõpusirgel, võetakse UBB-st maha ka kogu sinna vahepeal viidud teatritehnika. Leppe järgi peab Ugala märtsi lõpuks tööstuskompleksi omanikule tagasi andma samasugusel kujul, nagu rendile võttis – teisisõnu sama hästi kui tühjana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles