Mälu­mängurist valla­vanemat kuuleb eetris

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mälumäng on olnud Kõpu vallavanema Siim Avi kauaaegne hobi.
Mälumäng on olnud Kõpu vallavanema Siim Avi kauaaegne hobi. Foto: Marko Saarm

Viljandimaa väikseima omavalitsuse Kõpu vallavanem Siim Avi  on mitu kuud olnud igal nädalal Raadio2 hommikuprogrammi eetris. Seal hiilgab ta üle-eestilise auditooriumi ees mälumänguküsimustega.

Soomaa veerel asuva vallaga luuakse rahvusringhäälingu stuudiost telefonisild igal teisipäeval kella 9.20-ks. Kõigepealt esitab Siim Avi saatejuhtidele kaks küsimust ning seejärel annab ühe pähkli järgmise nädalani järada kuulajatele.

Möödunud nädala teisipäeval tahtis Kõpu vallavanem saatejuhtidelt teada, milline sõjaväeline spetsialist on saanud nime linnu järgi, keda omal ajal briti Indias jahiti. Õige vastus oli snaiper. Samuti uuris Avi, mis nime kannab koht, kus tapeti USA president John Kennedy. Sama nimi sisaldub ka 1984. aastal alguse saanud filmiseeria pealkirjas. Õige vastus oli Elm Street. Raadiokuulajatele jäi aga nuputada, millise üldse mitte Eesti linna missi üheksakümnendatel aastatel siinmail valiti. Vihjed on Kanal 2 ja Tiina Park.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles