Repliik. Roomas käitugem roomlaste moel, palun!

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vabariigi aastapäeval peetud kõne järel öeldi, et president Kersti Kaljulaid pöördus näoga rahva poole, ning toodi esile sõnumi selgust ja jõuliselt lihtsat traditsioonilisust. Teisalt on president suutnud seni avalikkust erutada peaasjalikult traditsioonide ümberhindamise sooviga. Ma ei tea, kas selle taga peitub pelk enesekehtestamise vajadus, tung tõestada vastuolulisel moel ametisse saanu väärtust või on see siiras uutmistahe.

Viimati tunnistas Kaljulaid, et Konstantin Pätsi monumendi avamisele ta ei läheks. Enne seda oli ta teada andnud, et jõululaupäeval jumalateenistusel käimise traditsiooni tema ei jätka. 

Vabariigi aastapäevale pühendatud jumalateenistusele ta siiski läks. Kas välise surve mõjul või omal tahtel, ma ei tea. Liturgia ajal jäi mulle aga telepildis silma abikaasaga vestlev president. See häiris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles