Rakvere teater tuleb kahe lavastusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen Üllar Saaremäe lavastusest «Elu ja kuidas sellega toime tulla», mida mängitakse Viljandis esimest korda.
Stseen Üllar Saaremäe lavastusest «Elu ja kuidas sellega toime tulla», mida mängitakse Viljandis esimest korda. Foto: Priit Grepp

Rakvere teater mängib 16. märtsil Ugalas kahte lavastust: kell 13 eesti rahvanaljanditel põhinevat koguperelavastust «Kaval-Ants ja Vanapagan» ning kell 19 eneseabikomöödiat «Elu ja kuidas sellega toime tulla».

Lavastuses «Kaval-Ants ja Vanapagan» seikleb kaks eesti rahvajuttudest tuntud igipõlist kangelast. Suur ja rahumeelne, aga natuke lühikese aruga Vanapagan püüab palehigis tööd teha, samal ajal kui vilgas ja nutikas Kaval-Ants üritab igast tööst sobiva trikiga pääseda. Näidendi lavastas Erki Aule, mängivad Rakvere teatri kauaaegsed näitlejad Volli Käro ja Velvo Väli.

Komöödias «Elu ja kuidas sellega toime tulla» otsivad teatri eluabieksperdid humoorikaid lahendusi paljudele olukordadele. Kuidas saada hakkama tööga või selle kaotusega, pere kooshoidmise ja laste kasvatamisega? Mismoodi orienteeruda poliitikas? Kohtumiste ja muusikapalade kaudu selgub, et suuresti peitub lahendus meis endis ning naiste ja meeste vahelistes suhetes.

«Peale igavikuliste teemade püüame olla ka päevakajalised,» lubab lavastaja Üllar Saaremäe ja lisab, et see lavastus on mõeldud kõigile, keda huvitab nende sees ja ümber toimuv. Vanusepiire pole.

Laval on Eduard Salmistu, Toomas Suuman, Margus Grosnõi, Peeter Rästas, Maarika Mesipuu, Natali Lohk ja Helgi Annast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles