Akadeemik Tarmo Soomere: lonkavat vaimu ei tohi ühiskonnast ära tõugata!

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduste Akadeemia president akadeemik Tarmo Soomere on veendunud, et tegelikult on infokülluse tingimustes vallandunud kõiges kahtlemise sündroom progressiivne osa teest ideaalse demokraatiani.
Teaduste Akadeemia president akadeemik Tarmo Soomere on veendunud, et tegelikult on infokülluse tingimustes vallandunud kõiges kahtlemise sündroom progressiivne osa teest ideaalse demokraatiani. Foto: Marek Tiits

Planeet Maa on lame. Väävelhape on imeravim. Meedia valetab. Lennukid piserdavad taevast inimeste tahet halvavaid kemikaale. Vähiravimid on orjastamise instrumendid. Teadus ja ajalugu on illusioon. Faktid on alternatiivsed.

Säärased väited levivad ühismeedias aina julgemalt, leides üha sagedamini tee ka uudistesse. Kus säärane info sünnib, kes ja miks seda levitab ning kuidas sellele kõigele reageerida? Otsime vastuseid koos Teaduste Akadeemia presidendi akadeemik Tarmo Soomerega. 

Lugupeetud president, kas te oskate lühidalt selgitada, kus sünnivad valeuudised? «Alternatiivmeediakanalite» ühine joon on see, et kogu edastatav info on vähimalgi määral isikustamata ja jälitamatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles