Sotsid annavad avapaugu, teised kaasa ei torma

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi sotsiaaldemokraadid annavad eeloleval esmaspäeval omavalitsuste valimisele avapaugu, otsustades, kellest saab nende linnapeakandidaat. Teised parteid ei tõtta sotside eeskuju esialgu järgima. Pildil on sotside saadikurühma liikmed (vasakult) Malle Vahtra, Randel Länts, Kris Süld ja Juhan-Mart Salumäe.
Viljandi sotsiaaldemokraadid annavad eeloleval esmaspäeval omavalitsuste valimisele avapaugu, otsustades, kellest saab nende linnapeakandidaat. Teised parteid ei tõtta sotside eeskuju esialgu järgima. Pildil on sotside saadikurühma liikmed (vasakult) Malle Vahtra, Randel Länts, Kris Süld ja Juhan-Mart Salumäe. Foto: Marko Saarm

Viljandi sotsiaaldemokraadid on otsustanud, et hakkavad oma linnapeakandidaati otsima juba praegu, enam kui seitse kuud enne kohalikke valimisi. Konkureerivad erakonnad kiirustamiseks põhjust ei näe.

Viljandi linnavolikogu sotsiaaldemokraatide saadikurühma juhi Juhan-Mart Salumäe kinnitusel hakatakse tuleval esmaspäeval kavas oleval koosolekul muude küsimuste hulgas arutama seda, kes seatakse üles valimiste esinumbriks ja linnapeakandidaadiks. Sotsiaaldemokraadid on Salumäe ütlemist mööda uurinud teemasid, mis kohalikele inimestele enim korda lähevad, samuti vaaginud praeguse linnajuhtimise kitsaskohti.

Nii varajast tegutsemist tähtsa küsimuse otsustamisel selgitas saadikurühma juht sellega, et mida varem on valijal nimekirja esinumber selge, seda lihtsam on tal jälgida selle nimekirja tegevust valimiste eel ja esitada oma ootusi kandidaadile. Võimaliku kandidaadi üle on sotsiaaldemokraadid omakeskis juba aru pidanud ning tuleval nädalal loodetakse esinumber valida konsensuslikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles