Vingerja ja muda uurimine seisavad sõudjate unistuse ees (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi järvel ei ole sõudmises rahvusvahelisi tiitlivõistlusi peetud, kuid tiitlivõitjad on siin treeninud pikka aega. Eesti neljapaadi meeskond, mille eessõudjaks on viljandlane Kaspar Taimsoo, harjutas sel suvel Viljandis nii enne Euroopa meistriks tõusmist kui olümpial pronksi saamist.
Viljandi järvel ei ole sõudmises rahvusvahelisi tiitlivõistlusi peetud, kuid tiitlivõitjad on siin treeninud pikka aega. Eesti neljapaadi meeskond, mille eessõudjaks on viljandlane Kaspar Taimsoo, harjutas sel suvel Viljandis nii enne Euroopa meistriks tõusmist kui olümpial pronksi saamist. Foto: Elmo Riig

Eelmise aasta 26. jaanuaril tehti Viljandi raekoja saalis suuri plaane. Kõlama jäi unistus, kuidas Viljandi järvel võiks iga viie aasta järel selgitada sõudmise maailmameistreid.

Sõudjate, linnajuhtide ja keskkonnaekspertide ühise koosoleku järel astuti esimesed sammud, et järvele maailmatasemel sõudestaadion ehitada, kuid aastaga pole eriti kaugemale jõutud. Praegu, 2017. aasta veebruaris teavad linnajuhid, et ilma kallite keskkonnauuringuteta ei hakata Viljandi järvel sõudmise maailmameistreid kunagi selgitama. Vaja on vähemalt nelja uuringut, mis lähevad kokku maksma kümneid tuhandeid eurosid, ning keskkonnaamet on andnud selge sõnaga kirjalikult teada, et uuringute tegemine ei garanteeri sõudestaadioni rajamise luba.

Kitsaskaela on vaja kaevata

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles