Üheksandikud panid oma oskused proovile

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Oskaja» eelvoorus osales 50 Viljandimaa koolide võistkonda, kes näitasid nobedust eriilmelistes ülesannetes.
«Oskaja» eelvoorus osales 50 Viljandimaa koolide võistkonda, kes näitasid nobedust eriilmelistes ülesannetes. Foto: Laido Valdvee

9. märtsil leidis Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis aset eelkutseoskuste võistluse «Oskaja» eelvoor, kust pääses finaali üheksa võistkonda kaheksast koolist.

Võistlust korraldab Viljandimaa noortekeskus koos Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskooliga.

Viljandimaa noortekeskuse karjääriinfo spetsialisti Maarja Sageni sõnul peetakse «Oskajat» Viljandimaal juba kolmandat aastat.

Eelvoorus osales 50 Viljandimaa koolide võistkonda, kes näitasid nobedust eriilmelistes ülesannetes. Nende lahendamine käis kiiruse peale, aega oli viis minutit. Täpsust hindasid Viljandi ühendatud kutsekeskkooli ning Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õpilastest kohtunikud.

«Näiteks valmistati võrgukaabli ots, niidistati õmblusmasin ja õmmeldi, seoti köiest sõlmi ning pandi end proovile meeskonnatöös,» rääkis Sagen.

Tema hinnangul oli tänavu üllatav see, et kaks ülesannet, mis olid eelvoorus ka kaks aastat tagasi ja siis võistlejatele erilisi raskusi ei tekitanud, osutusid sellel aastal tõsisteks pähkliteks. «Need olid õmblusmasina niidistamine ja võrgukaabli valmistamine,» täpsustas ta.

Eelvoorust edasi pääsenud õpilased lähevad 7. aprillil Viljandi haridusmessile vaatemängulisele finaalvõistlusele. «Ootame kõiki osalenuid ja huvilisi finaalile kaasa elama ning võistlejaid ergutama,» kutsus Sagen.

Sageni jutu järgi väärib erilist äramärkimist Viljandi Valuoja põhikooli 1. võistkond koosseisus Merli Lillepuu, Helina Romantsov ja Alvar Pärnasalu, kes ainsana osalenutest lahendas kõik kaheksa ülesannet viie minuti jooksul.

«Samuti jäi väga napilt finaalvõistluselt välja Valuoja kooli 2. võistkond. Esimese kahekümne sekka mahtusid ka maagümnaasiumi 4., Valuoja 3., Sürgavere, maagümnaasiumi 1., Olustvere 3., Kalmetu 3., Saarepeedi 1., Jakobsoni 2. ja Tääksi 2. võistkond,» loetles Sagen.

«Suurt rõõmu teeb, et nii sellel kui eelmisel aastal on meil aidanud võistlust korraldada kutsekoolide õpilased, kes ise on aasta varem «Oskajal» võistelnud,» lisas Sagen. «Nad on olnud oma vabatahtlikus töös väga entusiastlikud, mis näitab, et võistlusel käinud noored peavad «Oskajat» oluliseks.»

«Oskaja» finaalvõistlusele pääsesid järgmised võistkonnad:
• Kildu 1. (Mari-Liis Rikkinen, Cristina Aduson ja Sören Rothberg);
• Viljandi maagümnaasiumi 2. (Anni Rada, Asso Kivilaan ja Juhani Lumera);
• Halliste (Aile Leesment, Tauri Tikk ja Martina Karu);
• Tääksi 1. (Lilyan Leppik, Raidi Aleksandrov ja Martin Kabanen);
• Suure-Jaani 2. (Mai Sillamäe, Anu Kookla ja Karl Kangur);
• Võhma 1. (Sergei Gudov, Raido Remmer ja Piret Müür);
• Kärstna (Liia Pajusaar, Kristo Kallissaar ja Riho Kallisto);
• Viljandi maagümnaasiumi 5. (Jagnar Roosimägi, Evelin Urbel ja Maili Reimus);
• Raudna (Birgit Karu, Maarja Muttel ja Keio Nõgel).
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles