Viljandi vald vajab elektriautode kõrvale klassikalist lisajõudu

Ketlin Beljaev
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi vald plaanib avalikul enampakkumisel maha müüa need kolm autot, mis tuleb enne jääkväärtusega välja osta.
Viljandi vald plaanib avalikul enampakkumisel maha müüa need kolm autot, mis tuleb enne jääkväärtusega välja osta. Foto: Elmo Riig

Kui Viljandi vald liitub sügisel Tarvastu ja Kolga-Jaani vallaga, on nende autopargis ühtekokku kümme elektriautot, mis on Viljandi vallavanema Ene Saare sõnul üpris kasutud.

Elektriautodega on vallavanema sõnul raskusi nii talvel kui suvel. Nimelt ei saa külma ilmaga soojendust järel hoida, see aga muudab sõidutingimused ebainimlikuks. «Läbisõit jääb seetõttu olematuks,» nentis vallavanem. Suvel on sama lugu jahutusega.

See on põhjus, miks vallavalitsus küsib täna volikogult luba hankida valla sotsiaaltöötajatele lisaks viiele elektriautole üks uus sõiduk, mis liiguks edasi vedela kütuse abil. Lisaks on plaanis vahetada kasutusrendi lõppemise tõttu välja peaaegu kogu ülejäänud autopark. Vald tahab kuuest sõidukist neli jääkväärtusega välja osta ja siis avalikul enampakkumisel turuhinnaga maha müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles