Taibukate kool tutvustab end konverentsil

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taibukate teaduskool avati 2014. aastal. Selle tegevjuhti Lilian Tambekit paneb muretsema, et õpilaste arv teaduskoolis on kolme aastaga märkimisväärselt kahanenud.
Taibukate teaduskool avati 2014. aastal. Selle tegevjuhti Lilian Tambekit paneb muretsema, et õpilaste arv teaduskoolis on kolme aastaga märkimisväärselt kahanenud. Foto: Marko Saarm

Laupäeval peetakse Viljandi Jakobsoni koolis teaduskonverentsi «Taibukatega tulevikku», millel tutvustatakse kolmandat aastat tegutsevat Taibukate teaduskooli.

Konverentsil teevad teiste hulgas ettekande Tartu ülikooli füüsika instituudi direktor Jaak Kikas, emeriitprofessor Ene Ergma ja «Rakett 69» saates osalenud, Tartu ülikoolis kolmandal kursusel füüsikat õppiv Karl Reinkubjas. Räägitakse viimastest teadusavastustest, haridusest eile ja täna, loovuse arendamisest tehnoloogias ja taibukate teaduskoolist lasteaias, presenteeritakse õpilasfirmat ning etenduse annab teadusteater.

Taibukate teaduskooli tegevjuht Lilian Tambek rääkis, et konverents on mõeldud eelkõige valgustama seda, millega teaduskool tegeleb. «Meil on olnud teadlaste ettekandeid kevadistes teaduslaagrites, kuid selliseid konverentse olnud ei ole,» ütles Tambek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles