Entusiastlik arhitekt kutsub Viljandi järve äärde mäesuusakeskust rajama (1)

Marek Tiits
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusaentusiastist arhitekt Raivo Mändmaa kutsub Viljandi linna- ja vallavõime taastama Närska mäe kuulsust mäesuusakeskusena. Et asi huvitavam oleks, paneb ta ette see kümmekonna meetri võrra kõrgemaks ehitada.
Suusaentusiastist arhitekt Raivo Mändmaa kutsub Viljandi linna- ja vallavõime taastama Närska mäe kuulsust mäesuusakeskusena. Et asi huvitavam oleks, paneb ta ette see kümmekonna meetri võrra kõrgemaks ehitada. Foto: Marko Saarm

Viljandlane Raivo Mändmaa saatis sel nädalal Viljandi linna- ja vallavalitsusele kirja, milles kutsub neid üles Viljandi järve kaldal kõrguvat Närska mäge kõrgemaks ehitama, et rajada sinna mäesuusanõlvad.

«Teen ettepaneku kasutada ehitustegevuse käigus vabanenud pinnase ja inertsete ehitusjäätmete ladestamiseks Viljandi järve ürgoru kagunõlval, Viljandi linna ja valla piiril asuvat Närska mäge,» seisab Mändmaa pöördumises. Tunnustatud arhitekti idee on üldjoontes lihtne: Närska mäge tuleks tehislikult kergitada, et selle nõlval saaks linlased ja külalised taas suusarõõme nautida.

Eeskujuks toob ta samasuguse eduka projekti Lätist ja Rae valla plaani ehitada suusamägi hoopis nullist. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles