Ekspordiluba ei vii Ekseko sigu Venemaale

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekseko värav
Ekseko värav Foto: Elmo Riig / Sakala

Venemaa toidu- ja veterinaarjärelevalvega tegelev asutus Rosselhoznadzor, mis keelas sel kuul Eesti toiduainetööstuse ettevõtetel riiki oma toodangut müüa, taastas kolmapäeval 27 siinse toiduainetootja ekspordiloa. Ootamatult taas Venemaa-kõlblikuks osutunud firmade seas on kaks suurettevõtet, millel on otsene side Viljandimaaga: piimatoodete valmistaja Tere, kel on Viljandis tehas, ja linna külje all asuva seafarmi Ekseko omanikfirma HKScan Estonia.

Rosselhoznadzori viimase aja sammudel ei ole siiski mõju, sest paljudele Eesti firmadele kehtivad Venemaa vastusanktsioonid, mistõttu ei saa nad sinna oma tooteid niikuinii müüa.

«HKScan Estonia ei ole Venemaale eksportinud 2014. aastast, mil hakkas kehtima Vene embargo. Seega praegu see meile midagi ei muuda,» ütles HKScan Estonia juhatuse liige Anne Mere Sakalale. «Meile on kõnealuse otsuse valguses vahe selles, et kui kunagi peaksid sanktsioonid lõppema, siis me ei pea uut luba taotlema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles