Linn silub tänavu Uut tänavat ja ehitab Korneri ringristmiku (1)

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Et maju ei saa lammutada ja kalmistut nihutada, on tulevase ringristmiku keskkoht suure tõenäosusega pisut nihkes nii Riia maantee kui Vaksali tänava telgjoone suhtes. Praegu on see siiski vaid oletus, sest täpne projekt valmib kevadel.
Et maju ei saa lammutada ja kalmistut nihutada, on tulevase ringristmiku keskkoht suure tõenäosusega pisut nihkes nii Riia maantee kui Vaksali tänava telgjoone suhtes. Praegu on see siiski vaid oletus, sest täpne projekt valmib kevadel. Foto: Elmo Riig / montaaž

Asfaldiaukude lappimise ja tänavate pindamise kõrval on Viljandil sel suvel kavas kolm suurt tänavaehitust. Neist esimene asendab pikalt kirutud pudelikaela ringristmikuga, teine muudab osa linna tuiksoonest siledamaks ning kolmas parandab vanalinna väljanägemist.

Olgugi et maakonnakeskust painab krooniline investeeringuraha nappus, on igal aastal üht-teist siiski ehitatud. Seejuures on suureks abiks olnud eurofondidest antavad toetused. Nii tehti eelmisel aastal projektiraha toel korda Vaksali tänava Kantrekülla jääv osa ning raudteejaamast Männimäe elurajooni viiv Metalli tänav.

Sel aastal on kavas mullust tööd kohaliku maksumaksja raha eest jätkata Riia maantee ning Vaksali ja Kalevi tänava ristmikul, mida rahvas on harjunud hüüdma Korneri ristmikuks. Seal peaks sügisel valmima ringristmik.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles