Priit Talves võitis maratonisarja

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Viljandi suusamehel Priit Talvesel ei õnnestunud tänavu ühtegi «EMT Estoloppeti» pikamaasuusatamise sarja osavõistlust võita, tunnistati ta kokkuvõttes parimaks. Pilt on tehtud tänavusel Sakala maratonil.
Ehkki Viljandi suusamehel Priit Talvesel ei õnnestunud tänavu ühtegi «EMT Estoloppeti» pikamaasuusatamise sarja osavõistlust võita, tunnistati ta kokkuvõttes parimaks. Pilt on tehtud tänavusel Sakala maratonil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nädala eest Haanja maratoniga lõppenud Eesti pikamaasuusatamise sarja kokkuvõttes sai meestest parima punktisumma viljandlane Priit Talves, kes viimasel osavõistlusel kaasa ei teinud.

«EMT Estoloppeti» korraldajad tunnustavad täna Tartus peetaval pidulikul autasustamistseremoonial sarja parimaid pikamaasuusatajaid. Sellel hooajal oli osalejaid 11 796, nendest 8968 pikkadel distantsidel.

Kokkuvõttes osutus edukaimaks meheks Sparta klubi liige, Viljandist pärit Priit Talves. Ta tegi kuuest sarja kuulunud maratonist kaasa neljal: lõpetas Viru maratoni neljandana, oli Tamsalu võistlusel kolmas, Tartu sõidul 21. ning Tallinnas teine. Koondarvestuses oli Priit Talvese edu Ida-Virumaa meeste Janek Vallimäe ja Timo Juursalu ees võrdlemisi napp: neli ja üheksa punkti.

Viljandimaa suusameestest sai kokkuvõttes paremuselt teise tulemuse väsimatu Ants Kuusik. Kõik kuus osavõistlust kaasa teinud, oli ta üldarvestuses 78. ning M-60 vanuseklassi kokkuvõttes teine.

Naistest läks tänavuse «Estoloppeti» üldvõit Sirli Hannile. Viljandimaalt olid selles arvestuses edukamad Eve Rink, Epp Välba ja Lilian Estorn.

Võistkondlikult tunnistati üheksa meeskonna seas parimaks Rakvere Siplased / Craft.
«EMT Estoloppeti» korraldajate tunnustuse saavad laupäeval veel kaheksa staažikat maratoonarit, kes on alates 1998. aastast osalenud sarja kõigil 59 maratonil. Nende seas on ka Viljandimaa mehed Kaarel Toss ja Margus Viisut. Sel aastal osales kõikidel etappidel 188 pikamaasuusatajat.

Sarja juhi Indrek Kelgu sõnul võib sellega, hoolimata mõnel etapil kogetud krõbedatest külmakraadidest ja tuisust, rahule jääda. «Suusavõistlusi ja suusatajaid on viimasel ajal palju juurde tulnud ning see teeb rõõmsaks,» kõneles Kelk. «Tänavu käis osavõistlustel üle 400 spordisõbra mullusest enam.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles