Valgat asus juhtima uus linnapea

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga vastne linnapea Kalev Härk
Valga vastne linnapea Kalev Härk Foto: Heino Käos / Valgamaalane

Valga linnavolikogu valis eilsel erakorralisel istungil uueks linnapeaks Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluva Kalev Härgi, kes oli seni töötanud maavalitsuse osakonnajuhatajana.

Uue linnapea ettepanekul nimetati ametisse ka uus kolmeliikmeline linnavalitsus, millesse kuuluvad peale Härgi keskerakondlastest abilinnapead Alar Nääme ja Ilmar Tõlner.

Linnapea kohale oli esitatud kaks kandidaati: sotsiaaldemokraatide fraktsiooni poolt Valga maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kalev Härk ning Reformierakonna poolt Valga põhikooli direktor Tarmo Post. Kalev Härgi poolt hääletas volikogu 21 liikmest 13 ja Tarmo Posti poolt 8.

Kalev Härk tunnustas seniste juhtide tööd ja tegi lühiülevaate linnavalitsuse ees olevatest ülesannetest: muuta linna juhtimine avatuks, lahendada haridusprobleemides tekkinud eriarusaamad ning anda operatiivne ja põhjalik ülevaade teede ja tänavate korrastamisest.

Valga linnavolikogu oli avaldanud 4. märtsi erakorralisel istungil Reformierakonna juhitavale linnavalitsusele umbusaldust. Seni Reformierakonnaga koalitsioonis olnud keskerakondlased tõid umbusaldamise põhjuseks asjaolud, et linnavalitsuse liikmete vahel puudub avatud ja linna arengut soodustav võrdväärne koostöö ning aselinnapea Enno Kase oli pidanud 24. veebruaril vabariigi aastapäeva puhul koalitsioonipartnerit halvustava ja kompromiteeriva avaliku kõne.

Valga senine linnapea reformierakondlane Ivar Unt on pressiesindaja vahendusel nimetanud umbusaldusavalduse esitamist arusaamatuseks ja juhtunut kahetsusväärseks.

Valga 21-liikmelises volikogus on kaheksa keskerakondlast ja kaheksa reformierakondlast. Sotse on volikogu opositsioonis kolm ning Isamaa ja Res Publica Liidu liikmeid üks. Üks volikogu liige pääses võimule valimisliidu Hooliv Valga nimekirjast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles