Keelepäeval antakse kätte auhinnad

, õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tarvastu valla õpilaste üheksanda omaloominguvõistluse «Maailm algab ukselävelt» kokkuvõtted on tehtud.


Emakeelepäeval, 14. märtsil kogunevad Tarvastu gümnaasiumi aulasse kahe, Tarvastu ja Paistu valla õpilased, et rääkida eesti keelest ja saada kätte auhinnad omaloomingu eest.

Koos vanematega

Omaloominguvõistlus sai tänavu juba üheksa-aastaseks. Seal osalevad I—VI klassi õpilased ja soovi korral ka nende vanemad. Tänavu oli kaasalööjaid 115. Jutte kirjutasid Tarvastu gümnaasiumi, Suislepa lasteaia-algkooli, Kärstna, Paistu ja Holstre kooli õpilased.

Võistlus pakub toreda võimaluse oma mõtteid väljendada, end proovile panna ja lõpuks tunnustatud saada. Tänavu kutsuti lapsi mõtlema kodukoha ja maailma probleemide üle. Kodupaigast kirjutamine tugevdab laste sidet sellega ja aitab leida maaelu väärtusi. Mõtted unistuste reisidest aitavad avardada maailmapilti.

Lapsed hindavad maaelu

Tänavune üldteema oli «Maailm algab ukselävelt» ja sellel oli kümme alateemat. Kirjutati neil kõigil, enim aga maaelu võludest, kaunist kodupaigast ja perereisidest.

Lapsed oskavad hinnata maaelu, tunda rõõmu looduse ilust, maatöödest, kalapüügist, spordist ja ühistest ettevõtmistest. Mulgimaa lapsed mõistavad, et siin on hea elada. Juttudest selgus, et paljud maapered võtavad ette ühiseid reise mööda Eestimaad, aga ka kaugemale.

Võitjaid välja selgitada oli raske, sest lustlikke, sisutihedaid ja asjalikke jutte oli palju.

VÕITJAD

Tänavuse omaloominguvõistluse paremad
• I-II klassis Raido Mägi, Kristo Maisla ja Triinu Orav
• III-IV klassis Kristel Kraun, Oliver Pikkor ja Leiger Fuks
• V-VI klassis Evelyn Kuusik, Cätlin Kallas ja Gita Lensin.
Allikas: Aime Mäeorg

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles