Algab Võrtsjärve joonistusvõistlus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Joonistusvõistlus «Minu Võrtsjärv» ootab põhikooliõpilasi panema paberile selle veekoguga seotud tundeid, mõtteid, mälestusi ja fantaasiapilte.

I—IX klassi õpilastele mõeldud joonistusvõistlust korraldab Europe Directi Viljandimaa teabekeskus koos Võrtsjärve sihtasutuse, mittetulundusühingu Võrtsjärve Ühendus ja teiste partneritega.

Võistlus leiab aset 9. mail tähistatava Euroopa päeva puhul ning selle tähtaeg on 2. mai.
Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna peaspetsialisti Katrin Reimo sõnul võivad lapsed joonistada pildi näiteks kaunist suvepäevast Võrtsjärve ääres, kalalkäigust järvele või kujutada ette, millised võiksid Võrtsjärv ja selle ümbrus välja näha kümne aasta pärast.

«Käsitleda võib ka Võrtsjärve hoidmist ja kaitsmist või anda edasi oma nägemus järve veepealsest või veealusest maailmast. Sellele teemale saab kahtlemata läheneda väga mitme nurga alt,» lisas ta.

Kaks vanuseastet

Joonistusi hinnatakse kahes vanuseastmes: I—IV klass ning V—IX klass. Formaadi ja tehnika osas piiranguid ei ole.

Pildid tuleb viia Viljandi maavalitsusse või saata need hiljemalt 2. maiks märgusõna all «ED joonistusvõistlus 2011» aadressil Viljandi maavalitsus, Europe Direct Viljandimaa teabekeskus, Vabaduse plats 2, 71020 Viljandi. Töö pöördele peaks lisama autori nime, kooli ja klassi ning juhendaja nime.

Tublimad joonistajad kuulutatakse välja 10. mail kell 14 Europe Directi Viljandimaa teabekeskuses. Auhinnaks on raamatupoe kinkekaardid ja Euroopa Liidu sümboolikaga meened.

Teemavaliku tagamaad

Katrin Reimo sõnul tingis seekordse teemavaliku asjaolu, et mullu saatis Võrtsjärve edu võistlusel «Euroopa suurepärased turismisihtkohad» («European Destinations of Excellence»), mille eesmärk on edendada säästlikku turismi Euroopa Liidus ja ühenduse kandidaatriikides.

Teema haakub ka tänavuse Euroopa vabatahtliku tegevuse aastaga, sest järve ümbrust on korrastatud suuremalt jaolt ühiskondlikus korras ja vabatahtlike abistajate toel.

«Joonistusvõistlus on üks ettevõtmine pikas tegevuste reas, mis on seotud 12. mail Viljandi pärimusmuusika aidas peetava konverentsiga «Meie Võrtsjärv»,» lisas Reimo.

Parematest töödest koostatakse näitus, mis pannakse konverentsi ajaks aita külastajatele vaadata. Hiljem saab väljapanekut näha Viljandi maavalitsuse ruumides.

ÜRITUSED

Võistlusele järgneb konverents.
• 12. mail peetakse Viljandi pärimusmuusika aidas konverents «Meie Võrtsjärv». Joonistusvõistlus on vaid üks paljudest sellega seotud ettevõtmistest.
• Konverentsi eesmärk on kirjeldada Võrtsjärve olukorda ning piirkonna majanduslikke, ökoloogilisi ja sotsiaalseid protsesse, määratleda trende ning kavandada vajalikke tegevusi.
Allikas: korraldajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles