Allergia läheb tihti segi muu reaktsiooniga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy

Tallinnas tegutseva allergoloogi Larissa Rodmani selgitust mööda põhjustavad toidus lubatud lisaained allergiat harvem, kui inimesed üldiselt arvavad: üksnes 0,01–0,02 protsendil inimestest. Küll võivad lisaained avaldada toksilis-ärritavat mõju.

«Rohkem on mitteallergilisi reaktsioone, mis paistavad väliselt välja nagu allergia,» sõnas Rodman.

Temagi mainis Hiina restorani sündroomi, nagu tõi näitena Liis Orav. «Selle taga on naatriumglutamaat, mis annab head maitset, aga mõjub halvasti tundlikele inimestele. Aine vabastab mao limaskestas histamiini, mis toimib negatiivselt.»

Märksõnad

Tagasi üles