Viljandi balletistuudio tantsijad sõidavad Hispaaniasse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katrin Hommiku sõnul viibivad viljandlased Valencias viis päeva, millele lisandub bussisõiduaeg.
Katrin Hommiku sõnul viibivad viljandlased Valencias viis päeva, millele lisandub bussisõiduaeg. Foto: Elmo Riig / Sakala

Ligi poolsada Jakobsoni gümnaasiumi balletistuudio tantsijat asub teisipäeval teele Hispaaniasse, et lüüa kaasa Valencia rahvusvahelisel festivalil.

Jakobsoni balletistuudio õpetaja Katrin Hommiku sõnul sõidavad Hispaaniasse stuudio vanemad rühmad, kuhu kuulub õpilasi alates viiendast klassist. Ühtekokku läheb teele 46 last.

Sihtkoht Valencia

Viljandlaste sihtkoht on Valencia, kus nad astuvad üles balletietendusega «Vana album».
«Et Valencia rahvusvahelisel tantsufestivalil osalevad ainult täiskasvanute trupid ja professionaalsed tantsijad, siis me selle põhiprogrammis esineda ei saa,» kõneles Katrin Hommik. «Kuid nagu enamikul festivalidel maailmas, korraldatakse ka seal eeletendusi. Meie balletistuudio astubki ühel sellisel üles lastetantsuga.»

Jakobsoni gümnaasiumi tantsijad esitavad «Vana albumit» kahel korral Valencia piirkonna teatrites. Nad kohtuvad ka Denia tantsuakadeemia juhtide ja õpilastega, kellega koos annavad veel ühe etenduse.

«See on väga põnev — Denia tantsijad esinevad meie etenduse sees,» kirjeldas Katrin Hommik. «Kuidas see täpselt välja näeb, selgub kohapeal, kui hakkame proove tegema.»

Naudivad tulefestivali

Balletistuudio tantsijad saavad uudistada ka Valencia piirkonna aasta kõige suuremat üritust, tulefestivali, mis peaks nende külaskäigu ajal jõudma kulminatsiooni.
Viljandlased viibivad sihtkohas viis päeva, sellele lisandub bussisõit. Neid aitavad ja võtavad vastu Erika Salumäe ja Ene Veiksaar, kelle firma tegeleb samas piirkonnas sportlaste ja turistide majutamisega.

«Reisi maksumusest tasuvad suure osa lapsed ise, kuid meid toetavad ka kool ja Kultuurkapital,» lisas õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles